De oplossing voor uw gaslek?

In die tijd was het stadsgas verzadigd met water, terwijl het nu droog gas is. De oude aardgasinstallaties werden afgedicht met water-absorberende hennep. Deze verandering van gas veroorzaakte lich-te lekken op de meeste schroefdraadverbindingen.

Afdichting door injectie van polymeerhars

Om gaslekken in een installatie te repareren, ontkoppelen we eerst de meter en elke gasklep en vervangen we ze door onze meer drukbestendige injectiekleppen.

De lekkende leiding wordt dan onder hoge druk gereinigd.

Zodra de reiniging is voltooid, beginnen we met het injecteren van de polymeerhars in de pijp, waarbij we het product op de pijp laten inwerken en alle microscheurtjes laten infiltreren.

Daarna wordt het product afgevoerd naar de opslagtanks tot er slechts een dunne film rond de pijp overblijft. Zodra het uitlekken is voltooid, moet het product kunnen uitdrogen, zodat scheuren en andere openingen kunnen worden gedicht.

Wij zullen dan alle gaskleppen en slangen vervangen die niet aan de laatste normen voldoen om ervoor te zorgen dat uw installatie zo veilig mogelijk is.

Wij naderen het einde van de injectie, zodat het noodzakelijk is de druk opnieuw te testen om de doeltreffendheid van het hars in uw leidingen te controleren en ervoor te zorgen dat elk lek en elke breuk is gedicht.

Zodra alles in orde is en als de druk voldoende is voor uw installatie, krijgt u van ons een certificaat waarmee u uw gasmeter opnieuw kunt openen bij uw netwerkbeheerder (ORES, SIBELGA, FLUVIUS).

Voordelen van polymeerhars-injectie

1. Betaalbaar

Met ons polymeerharsinjectiesysteem kunt u flink besparen. In feite voorkomen wij dat uw hele installatie moet worden vervangen bij een klein lek. Wij plastificeren uw leidingen, dichten gaslekken af zonder schade.

Onze oplossing biedt u dus een stevig financieel voordeel, want er hoeven geen gasleidingen te worden gedemonteerd of vervangen!

2. Duurzaam

Ons bedrijf is Cerga goedgekeurd. Wij voeren een lektest uit en be-zorgen u een certificaat dat de heropening van gesloten meters mo-gelijk maakt.

Wij bieden een garantie van 10 jaar (met uitzondering van corrosie en wijziging van het geïnjecteerde netwerk).

3. Snel en efficiënt

De polymeerhars wordt van de gesloten meter naar elk toestel geïnjecteerd zonder dat de exacte locatie van het gaslek hoeft te worden vastgesteld. De interventie is dus snel en eenvoudig!

Aangezien de installatie behouden blijft, is er geen overlast voor de buurt en andere bewoners van het condominium.